3 handige tips voor ZZP’ers in de zorg

Je zit in de zorg en bent klaar voor de volgende stap. Je denkt aan omscholing, maar weet niet waar je de tijd vandaan moet halen. Je werkt immers full time en hebt geen puf meer om daarnaast alles uit te zoeken. Gelukkig kan FP Educatie je hierbij helpen. Lees in het volgende blogartikel wat jij kan doen als je wilt omscholen in de zorg en wat FP Educatie voor jou kan betekenen.

Het liefst begin je vandaag als zzp’er om de zorg. Maar ben je wel goed voorbereid? Het blijkt dat meer dan de helft van de zzp’ers zich niet goed voorbereid. Je schrijft je in bij de kamer van koophandel, maar weten niet goed wat de volgende stap in. Er valt meer te regelen dan alleen de inschrijving. Denk aan verzekeringen, je uurtarief bepalen, belastingaangifte en scholing of cursussen die je moet gaan volgen. FP Educatie geeft je drie handige tips wat jij kan doen als je als zzp’er in de zorg wilt beginnen.

1. Ondernemerstest

Ken jij jezelf? Door het invullen van een ondernemerstest kun je verrassend veel over jezelf te weten komen. Je leert jezelf kennen op een andere manier. De test geeft je sterke en zwakke punten aan. Veel ondernemers beginnen een onderneming, voordat ze weten wat hun sterktes en zwaktes zijn. Inzicht in je talenten in niet onbelangrijk als je wilt beginnen als zzp’er in de zorg.

Via de kamer van koophandel kan je een ondernemerstest invullen. Je krijgt inzicht over zaken als marketing, ondernemen, netwerken en financiën. Je krijgt inzicht in jouw vaardigheden. Zo weet je waar je als zzp’er in de zorg energie in moet steken.

2. Ondernemersplan

Er wordt vaak gedacht dat je als startende ondernemer of zzp’er in de zorg, je alleen een ondernemersplan schrijft om een lening van de bank te krijgen. Niets is minder waar. Een ondernemersplan vormt een goede basis voor elke zzp’er in de zorg. Je dwingt jezelf om te denken aan dingen waar je anders achteraf, dus te laat, achter komt. Je kan op internet talloze voorbeelden vinden van een ondernemersplan. Er zijn toch een aantal belangrijke dingen die er sowieso in voor moeten komen.

Missie en visie

Een essentieel onderdeel van je ondernemingsplan is een missie en visie. Als zzp’er in de zorg heb je een grote verantwoordelijkheid. Je werkt immers met mensen die hulp of verzorging nodig hebben. Je wilt transparant zijn naar je klanten, daarom laat je jouw missie en visie zien aan je klant. De klant ziet dan direct of je past in zijn profiel. Dit is de basis van een goede samenwerking.

Doelgroep

In het ondernemersplan als zzp’er in de zorg laat je je doelgroep terugkomen. Beschrijf met wie je wilt gaan werken. Is dit met ouderen, of in de gehandicaptenzorg? Waar bevind je doelgroep zich? Moet je hiervoor reizen en ben je hier bereid toe?

Door je ondernemingsplan goed op orde te hebben als zzp’er in de zorg, heb je een goede basis.

3. Start een cursus, opleiding of EVC-traject

Hoeveel weet je van de zorg af? Je wilt als zzp’er in de zorg beginnen. Zorg er dan voor dat je papieren op orde zijn. Veel mensen denken dat dit tijdrovend is en dat het lastig is om je papieren te halen. Zoek in dit geval hulp. FP Educatie coacht en begeleid jou hierin. Wij zorgen ervoor dat je binnen een dag voorbereid bent door een klassikale of individuele cursus/coaching aan te bieden. We vervolgen het traject online, zodat jij snel en goed kan beginnen als zzp’er in de zorg.

Bekijk de mogelijkheden en meld je nu hier aan